שקשוקה ירוקה

זמן הכנה:

20 דקות

זמן בישול:

20 דקות

מנות:

1

דרגת קושי:

קצת על המתכון

מנה קלילה, עשירה בחלבון ונוגדי חמצון, ברזל, חומצה פולית שאפשר לשלב עם סלט קטן ופיתה ביס כוסמין

מרכיבים

  • 1 בצל חתוך לקוביות

  • 1 גבעול כרישה

  • 3 שיני שום כתוש

  • חבילת תרד / מנגולד

  • 2 זוקיני / קישוא

  • צרור פטרוזיליה קצוץ

  • 2 כפות שמן זית

  • 4-6 ביצים

הכנה

שלב 1

מחממים מחבת ווק עם שתי כפות שמן, מוסיפים את בצל ומעט מלח גס לטיגון במשך 3 דק


שלב 2

מוסיפים את שאר הירוקים ומערבבים למשך 3 דק נוספות


שלב 3

מוסיפים את הביצים ומפזרים מעליהם מעט פלפל שחור. מכסים מחבת לעוד 5-10 דק (או עד שהביצים עשויות לטעמכם)

אפשר  להוסיף גם 50-100 גרם של גבינה בולגרית, 2 פרוסות גאודה עזים הולנדית/ מוצרלה

מקשטים בעירית / כוסברה / בזיליקום